протеини

Каква е същността на протеините?

Протеините са естествено съществени макромолекули, които са съставени от аминокиселини. Те имат важно значение за обичайния развой и работа на човешкия организъм. Реално погледнато протеините изпълняват дейността на един от жизнените градивни елементи на които и да е живи клетки. Действията , които изпълняват в системата , са градивни и реално многостранни . Като започнем от обичайните структурните такива, обвързани с изграждането на клетките, и довеждащи до осъществяването на присъщи реакции на тялото и транспортирането на кислород до тъканите. Телата ни са в състояние да генерализират част от аминокиселините, съставящи състава на протеините, но други такива е необходимо да абсорбираме от външни източници. Те могат да са хранителните продукти, обогатени с протеини, или разновидностите протеинови хранителни добавки, продавани в продажба.

Произход на протеина

Преди да се спрем по-подробно на работата и ползите от протеините за нашия организъм, ще погледнем историята на тяхното откриване и извеждане като самостоятелни елементи . Френският химик Антоан Фуркроа е ученият , който съзнателно разделя протеините от другите познати органични вещества . Това се случва през отдавнашната 1789 година. След много анализи , проведени през този период , Фуркроа фиксира албумина, фибрина и желатина като отделни елементи с животински генезис. По нататък познанието отделя по-голямо внимание на тази група елементи и започва намирането на повече информация за тях. Понятието „протеин“ е въведено първоначало през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Така той обобщава фибрина, албумина и други подобни смеси . Берцелиус открива и тяхната дейност като изходни за живите клетки вещества. Дейността му в последствие бива поета от още редица учени , които постепенно разработват синтезирането и химичния сплав на протеините, както и подобни техни дейности и предназначения в човешкия организъм.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Къде съществуват масивни степени протеини?

За да извличаме нужната ни стандартна доза протеини, е нужно да сме наясно кои храни са състоящи се от тази група елементи. Идеално е, че определените храни са много разнообразни . В тзои ред , за да си набавите протеини, не е нужно да влизате в някакви строго прецизни диети . Достатъчно е само да поддържате сравнително уравновесено хранене, което ще ви поднесе потребните полезни части . Нека да погледнем кои храни е полезно да съчетава подобно балансирано хранене:

– телешко месо – освен факта, че е сочно , телешкото месо доставя на организма значителни дози протеини. Консумирайки една крехка телешка пържола например можете да осигурите на себе си приблизително 22 грама протеини .

– риба – рибата е друг важен източник на необходими витамини в тялото . На чело по съдържание на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са доста добър вариант за закуска. Освен протеини, те са пълни и с значително количество витамини А, D и Е, както и омега-3 мастни киселини. Яйцата биха заситили чувството за глад и в едновременно ще ви захранят с необходимата мощ за деня.

– боб и леща – бобът е измежду най-популярните растителни източници на протеини, без значение дали ще се яде в ястие или приготвен като салата. Огромно съдържание на тази група частици има и в лещата, като бонус чрез нея бихте могли да си осигурите и желязо, магнезий и калий.

– ядки – редовното яден на ядки е идеален път за набавяне на протеини. Най-полезни сред тях в този смисъл са фъстъците и бадемите, които наистина подтискат апетита .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки могат да бъдат доста ефикасен начин за приемане на наложителните размери протеин на тялото . Те са особено същински за дейно активните лица, при условие, че пращат на организма съответната енергия , за устояването на неспирното напрежение . Вижте съществените видове протеини, които можем да приемаме във формулите на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – това е най-купуван сред спортните среди поради моменталното му разграждане и приемане от системата . Но трудно бихме могли да вземем потребното количество от него през хранителните продукти, без да затормозим сериозно своя стомах.

– казеин – наричан също като млечен протеин. Той стимулира дългото отделяне на някои аминокиселини, вършещи съществено важна задача в развитието и развитието на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също има съществени количества на аминокиселини, определящи скелетната мускулатура. Набавянето му подпомага цялостната сила и устойчивост на мускулите.

– яйчен протеин – същественото му неговото съществено преимущество е способността му да бъде приеман цялостно от човешкото тяло . Той подпомага неспирното отделяне на градивни елементи за мускулите.

– растителен протеин – също доста помагащ за мускулатурата от разновидностите с животински състав. Също така той съдържа понижени нива на наситени мазнини, което е от значителна полза не само за нашата визия , но и за работата на сърцето.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – класа и сила на адекватни стойности

В продуктите на Ready for life можете да се спрете на различни протеини и протеинови продукти, детайли от редиците на световни и сигурни компании за хранителни добавки. Те не само ще ви са от полза за добре оформено тяло, но и ще ви са от полза за поддържане идеално здравословно ниво. Разбира се , при нас имате свободата да си поръчате тези протеини от класа на наистина съответстващи стойности . Ето най-доказаните продукти от разреда „Протеини“, които сме подготвили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – водим начало с този първокачествен прахообразен протеин . Протеинът е съставен от 87% суроватъчен протеин и е много добър за активно трениращите. Всяка доза на Blade Sport Protein Concentrate осигурява на тялото ви 21 грама протеин. Като бонус, хранителната добавка съдържа значително количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както вероятно знаете , тази разновидност аминокиселини, разпространени под цялостното съкращение BCAA, са изключително необходими за който и да е постоянно трениращ човек . Как да консумирате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Тази доза обикновено се приема преди и след упражнения , но за по-сигурен действие сте свободни да осъществите и още едно приемане след събуждане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – съвсем натурален гейнър, потребен за стабилно закрепване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има няколко вида протеин с най-силен биологичен потенциал, стимулирайки мощен анаболен ефект. Като бонус , благодарение на въглехидратите, част от , продуктът е и наистина добър източник на сила за човешкия организъм . Всяка доза от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и средно 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-ефективните гейнъри на пазара . Средно да се консумира ½ мярка сутрин ½ доза след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от висококачествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С цялостен раздел протеини ще ви бъде от полза да увеличите мускулната си маса, също и да пазите съответните мускули в продължителност . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е пробван от определение самостоятелни лаборатории и притежава много сертификати за качество. Естествено можете да закупите в изключителни вкусове, включително Шоколад и Бисквитки с крем. Ориентираме ви да поемате 1 лъжица 25 грама рано на гладно и 1 лъжица след спорт . За бързоразвиващи се резултати , може да прибавите и допълнително количество от протеиновия продукт преди движение или пък през вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първостепенен протеинов продукт, сътворен от световнопопулярна марка за фитнес хранителни вещества Myprotein. Набавя на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured държи слабо съдържание на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и нужните аминокиселини. Прекрасен избор както за професионалисти , така и за хора , които просто имат желание да поддържат здравословен начин на живот . 25 грама от сместа се разбърква в 150-250 мл вода или мляко. Тази мярка обикновено се пие до трийсет минути след спорт , но ако не ви устройва , можете да я пиете и във всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителна разновидност от марката Myprotein, което този път е измислено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е микс от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Осигурява на човешкото тяло над 22 грама протеин на доза , както и пълния списък от есенциални аминокиселини. Материалът има перфектно въздействие върху развитието на мускулната маса и хода на абсорбиране на важните хранителни витамини от тялото . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се прибавя в 150-250 мл вода или сок, като е нужно да се приемат 2 или 3 такива количества всекидневно.

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – добър както за дейно спортуващи, същевременно и за желаещи да повдигнат ежедневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от само и единствено първокласни протеин изолат и хидролизат от най-добри източници. Всяка доза от 25 грама доставя на организма 21 грама чист протеин. Продуктът спомага израстването на изчистената мускулна маса и осигуряването на анаболните дейности в системата . Хубаво е всеки ден да се правят по 2 дози – 1 сутрин и 1 след активности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съставена от първостепенни протеини от пет типа източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, необходими за моменталното и полезно стимулиране на активна мускулна маса. В допълнение , протеиновият продукт има разновидности в прехласващи вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря наистина лесно във вода. Също като горното ни предложение , се приемат по 2 порции на ден – 1 сутрин и 1 след трениране .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край представяме едно протеиново предложение на английската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съставена от хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той помага за качественото и съществено покачване на мускулна маса, също така и по-лесното съвземане на организма след силови натоварвания. Не съдържа лактоза, а стойностите на захар и мазнини в състава са доста ниски . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured доставя на системата 22 грама телешки протеин и огромен хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчително е да се взима по 1 доза сутрин и 1 доза след спорт . За реализираме на максимални действия , можете да приемете и още една доза от протеиновия продукт сред захранванията.

Разгледайте списъка на Ready for life и си подберете най-добрите протеинови продукти на съвсем реални стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Каква е същността на протеините?
Произход на протеина
Къде съществуват масивни степени протеини?
Протеинови хранителни добавки
Протеините на Ready for life – класа и сила на адекватни стойности

Вашият коментар