Мото гуми – най-важната информация относно темата

Мото гумите са значително значим компонент за всяко превозно средство от този тип . Управлението на мотоциклет и още подобни превозни средства притежаващи мото гуми, често задава по-голям риск отколкото управлението на автомобил. И не съвсем перфектното положение на мото гумите освен това ще засили заплахата от случване на неприятни случки , няма значение от факта за каква марка мотоциклет говорим и с какви шофьорски умения разполагате . Ето защо е от реална важност да предпочетете съответните и приложими мото гуми за превозното ви средство . В абзаците по-долу ще изложим най-значимите елементи , имащи роля в процеса на селекция, в допълнение и няколко хубави дейности във връзка с разумната поддръжка на мото гумите.

Мото гуми – как да осигурим необходимото ниво на налягането

Един от най-важните моменти във връзка с мото гумите е да проследявате оптималното им ниво на налягане. В никакъв случай не оставяйте мото гумата да омекне, защото при загряването й е възможно да се случи спукване. А това докато сте в движение може да последва сериозни инциденти с истински нехубави последици. От друга гледна точка , не ви съветваме да повишавате твърде налягането на мото гумите. Това би ги направило по-податливи на износване и едновременно с това намаля стабилността на мотоциклета . Профилактичният преглед и проследяване на препоръчителното налягане е единственият начин да си подсигурите продължителен живот на мото гумите, както и максимална сигурност и защитеност на пътя .

Най-добрите мото гуми 1
Най-добрите мото гуми

Мото гуми – от какво зависи протежението на профила в избора ни

Ширината на профила на мото гумата може би трябва да бъде залагана като основно изискване избирайки продукти от тази необходимост . Причината за това лежи във фактора , че тя поддържа генерална роля за получаването на идеално сцепление между мото гумата и асфалта на пътя .

Приложими препоръки обвързани с мото гумите

Ще изложим още няколко удачни съвета отнасящи се за асортиментите от група „Мото гуми“. Такива наставления имат общо с разпознаване моментното състояние на мото гумите, тяхната подходяща употреба и поддръжка . Ето критериите, които трябва да спазите при положение, че сте решени вашият мотоциклет да бъде снабден с мото гуми, намиращи се във възможно най-добро положение:

Мото гуми – не забравяйте да извършите преглеждане на на външния изглед

Едно съвсем нормално оглеждане на външния вид на мото гумите може да ви каже немалко за тяхното състояние . На какво конкретно е необходимо да обърнете внимание при подобен преглед? Сверете това по мото гумите дали съществуват драскотини, разкъсвания и подобни видими неблагоприятни белези. Допълнително , своевременно премахвайте елементи като пръст, пръст и т.н. В дългосрочен план подобни елементи биха оказали недобро влияние върху спецификите и функциите на мото гумите.

Повече за  мото гуми 2
Повече за мото гуми

Мото гуми – преди всичко сигурното стоене на пътното платно

Профилната височина е направо обвързана със страничната гъвкавост на мото гумата. При условие, че профилната височина на мото гумата е се понижава, се смалява и нейната странична пластичност . От тук получаваме повече устойчивост и протекция , в същия момент и по-внимателно шофиране на превозното средство .

Изправени пред решението втора ръка или първа употреба мото гума

При случай, че сте си закупили нова мото гума, дали можете да бъдете сигурни , че тя със сигурност е нова? Може примерно мото гумата да е била прибрана в склад за наистина дълъг отрязък от време, преди да бъде ваша собственост. Лесният начин да узнаете каква е реалността, е преглеждайки номера на идентификацията DOT. Той е разположен в от страни на мото гумата. Нужната информация относно нейната възраст ще ви кажат последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях са показател за седмицата от годината , през която е произведена съответната мото гума, а другите две – и годината на производство. В случай че DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, следователно тя е създадена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че сами разбирате , сверявайки DOT кода може да узнаете с реална точност годината на производство на мото гумата, която току що сте закупили .

Нашият каталог с  мото гуми 3
Нашият каталог с мото гуми

Мото гуми – трябва да знаем как да разглеждаме параметрите на височината преди да закупуваме

А за да вникнете в ролята на профилната височина, на първо място сме длъжни да поясним какво наистина се побира в такава характеристика на мото гумите. С обозначението „профилна височина“ действително се означава мястото между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Така необходимото ни съвършено сцепление между мото гумата и пътя

Колкото повече е профилната широчина , толкова по-хубаво ще е и полученото сцепление . В същото време обаче трябва да знаете , че обемната ширина на профила вдига и енергията на триене на мото гумите и настилката , което довежда до по-затруднено сменяне на насоката на движение. Или по друг начин казано , ще трябва да направите по-големи усилия, за осъществяването на потребния завой. От гледна точка , по-малката ширина на профила довежда до по-силни и по-маневрени завои , но пък занижава пълния стабилитет на мотоциклета при непосредствено движение.

Изключително качествени мото гуми 4
Изключително качествени мото гуми

Не се двоумете да ни позвъните и да изберете точните мото гуми

Вижте каталога на Мото гуми ООД и подберете най-подходящите мото гуми за вашия мотоциклет! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Изключително добри мото гуми 5
Изключително добри мото гуми
Качествени мото гуми 6
Качествени мото гуми
Вижте каталога ни с мото гуми 7
Вижте каталога ни с мото гуми
Оферти за мото гуми 8
Оферти за мото гуми
Повече за  мото гуми 9
Повече за мото гуми

Мото гуми – как да осигурим необходимото ниво на налягането
Мото гуми – от какво зависи протежението на профила в избора ни
Приложими препоръки обвързани с мото гумите
Мото гуми – не забравяйте да извършите преглеждане на на външния изглед
Мото гуми – преди всичко сигурното стоене на пътното платно
Изправени пред решението втора ръка или първа употреба мото гума
Мото гуми – трябва да знаем как да разглеждаме параметрите на височината преди да закупуваме
Така необходимото ни съвършено сцепление между мото гумата и пътя
Не се двоумете да ни позвъните и да изберете точните мото гуми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *