Мезотерапията – полезна техника за всички лица и тела

Нормално сесиите по мезотерапия са две разновидности – за лицето и за всичко останало. Да, мезотерапията за лицето е предназначена към захранване и освежаване на лицето, давайки ѝ здрав и хубав външен образ. От друга страна, мезотерапията за тяло може да има и други ценни функции, например активиране намаляването на излишните мазнини. Най-добре чрез текста да разберем главните факти, които да запомните за двата вида мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – тази мезотерапия е предназначен за лицето ви, шията и деколтето. Основната ѝ цел е да гарантира на вашата кожа търсените витамини и минерали . Нима е нужна мезотерапията за вашия лик? Запомнете, че с напредване на възрастта по кожата на лицето се заформят различни белези на годините. Такива белези да например отпускане на кожата, намаляване на нейната младост, различие на тона и, нормално, поява на бръчки. Мезотерапията ще ви подпомогне да се измъкнете от въпросните досадни резултати и да запазите чистия и привлекателен външен вид на вашето лице. Резултатите от избора на мезотерапията за кожата на лицето съдържат дълготрайно подобряване на вида на кожата, лишаване от фини бръчки, съвместно с приключване с нежеланите торбички и тъмните кръгове в областта на очите. Едно малко чудо, гарантиращо на лицевата кожа да има излъчване донякъде като съвсем здраво.

2. Мезотерапия за тяло – както вече казахме, мезотерапията за вашите тела е различаваща се от лицевата по своята задача и насоки. Процедурата е отправена кардинално към редуциране на мастните натрупвания и дооформяне на съответната област от телата ни в искания вид и размер. Въпросният напредък се извършва като влияе на алфа – и бета – рецепторите на мазнините и техните клетки. Можем да ви опишем изключително лесно как точно функционират споменатите по-горе рецептори. Истина е, че същите рецептори имат функции като начална и крайна точка за мазнините. Принципно през алфа – рецепторите мастните клетки си доставят мазнини на склад, докато бета – рецепторите ги извеждат ако имаме нужда от по-голямо количество енергия . В този момент действа мезотерапията като дейност. Вмъкнатите чрез мезотерапията ценни субстанции засилва действието на бета – рецепторите по отношение заличаване на мазнините и ,разбира се, ограничават обратния прием на мазнини в телата ни чрез алфа – рецепторите. Ето така се придобиват доста очаквани за човек последици. В зависимост от зоната на слагане на мезотерапията, същите хубави ефекти могат да включват стягане и орелефяване на коремчето, бедрата, седалището или ръцете. Също така, чрез мезотерапията ще се стигне до заличаване на целулита и смъкване на нашите мерки. Ясно е, че, ако бленувате за естетично и добре оформено тяло, мезотерапията ще ви помогне за постигане на поставените цели.

Има ли възможност от възникване на странични ефекти от мезотерапията?

Мезотерапията не допуска заплаха от появяване на важни алергични реакции за клиента. Реално техниката по мезотерапия се осъществява с изключително малка игла, отхвърляща вероятността за виждащи се и дълготрайни белези на човешката кожа. Е, има вариант, в който е възможно да изникнат дребни червени точки, посиняване или прекален усет на обработената кожа. Но това са краткотрайни реакции, които напълно минават само за дни. За алергични отговори хич не може да става въпрос, затова защоро в мезотерапията се процедира с хиалуронова киселинна субстанция, полезни вещества, които са абсолютно сигурни за всички хора и се усвояват от него безпроблемно.

Особености на мезотерапия 1
Особености на мезотерапия

Как е възникнала мезотерапията

Преди да разберем нужното за всеки плюс и характеристики на мезотерапията, ще ви опознаем съвсем накратко с началната точка на нейното появяване и увеличаване. Като дейност мезотерапията е обявена и използвана за първи път през 1952 година от Мишел Пистор, известен в този период френски медик. Вярно е, че намирането на мезотерапията става по съвсем случаен начин. В кабинета на лекаря идва пациент с астматичен проблем , искащ спешна медицинска помощ. Тогава обаче Пистор няма исканите инструменти. Затова Пистор взима решение да прави импровизации, за да спечели малко време. Лекарят открива стара почупена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и слага съответния медикамент. Сюрпризът за него е огромен, в мига, в който страдащият не само се стабилизира, а и няма и спомен от пристъпа. Естествено, френският лекар описва откритието си със своя колега Карно. Двамата заедно осъществяват няколко проучвания, със съдействието на които се оформя специализирани игли с дължина 4 мм за терапии , които започват да се използват при прилагане на мезотерапия.

Трябва да минат повече от три десетилетия, преди мезотерапията категорично да бъде призната за практика на медицината. Обявяването е направено през 1987 година благодарение на Френската Медицинска Академия. В първия момент мезотерапията е използвана главно за облекчаване на контузии при спорта или проблеми от ревматоиден характер. После техниката става необходима и в разкрасителната медицина като способ за подобряване вида на кожаа на тялото, борба срещу косопада, премахване на целулита, лишаване от натрупаните мазнини в зоните с най-много проблеми от всички тела и т.н. Ефектът на мезотерапията и високите постижения, които тя дава на пациентите, скоростно повишават нейната популярност. Доста скоро нейната известност преминава държавни граници и се налага в редица европейски пазари. И стигам до днес, когато вече мезотерапията е редовно предпочитана дейност за подновяване състоянието на кожата във всяко кътче на света. Обещаваните прекрасни постижения, липсите на всякаква болка и неочаквани реакции при извършване на процедурата, правят мезотерапията вечно свързана с еволюционните промени на естетичната медицина.

Типове мезотерапия 2
Типове мезотерапия

На каква бройка процедури по мезотерапия трябва да разчитаме?

Обикновено практиките по мезотерапия се извършват в комплекти от до три за лицето и до максимум 10 за зоната на тялото . То е ясно, най-точният сбор на мезотерапевтичните манипулации се свързва сериозно от личните изисквания и различия. Времето що се отнася до процедурите по мезотерапия се движи от поне една до три седмици. След приключване на една процедура по мезотерапия с вече уговорените на брой сеанси, нова такава се назначава не по-рано след сто и осемдесет дни. Сериозно разисквайте с вашия специалист обема на процедурите по мезотерапия и най-вероятните крайни резултати. Също така уточнете схема за извършването им, съответстваща не само на вашия график и потребности, но също и на нуждите за функциониране на мезотерапията.

Предимства на мезотерапия 3
Предимства на мезотерапия

Основни въпроси относно мезотерапията

Решили сме, че обобщаваме и с редовни питания за мезотерапията, които по-често чуваме от всички наши клиенти. Въпросите са свързани със същината на цялата технология по мезотерапия, страничните неприятности и опасностите за осъществяването ѝ , а също и характеристиките на слаганите в нея течности. Информирайте се в сега събраната информация, която трябва да знаете за мезотерапията.

Типове мезотерапия 4
Типове мезотерапия

Вярно ли, че манипулациите по мезотерапия не се усещат?

Така е, манипулациите по мезотерапия не причиняват никаква болка за клиентите. За да сте сигурни в това , се замислете задълбочено какво действително представлява мезотерапията. Една малка инжекция, с която в тялото се инжектират полезни и хранителни вещества за разрешаване на най-познатите проблеми с кожата – от загрубяване и отпускане, до поява на пъпки, разлинчно пигментиране и цветни петна. Е, в действителност няма място за притеснение. Сесията по мезотерапия въобще не не влияр на появяването на силна болезненост или усещане за дискомфорт. Онова, което бихте почувствали, се явява кратко убождане или парене в третираната зона.

Съвети за мезотерапия 5
Съвети за мезотерапия

Какви са противопоказанията за подлагане на мезотерапия?

Както при голяма част от всички манипулации, за мезотерапията също така са ясни няколко опасности. Те се отнасят по-конкретно за определени ситуации: бременни жени и жени, които кърмят, заболяли от онкологични болести и страдащи от постоянно сърцебиене или припадъци. При тях не е ок доверяването на мезотерапията като манипулация. Също така се ясни и някои други случаи, за които без свян трябва да говорите с вашия медицински специалист. Точно такива са състояния на алергии или пък лекуване със вещества за съдоразширяване. Ако се отнасят за вас, кажете на медицинското лице, за да успеете да изговорите заедно вариантите и рискованостите при възможно прилагане на сесия по мезотерапия.

Плюсове на мезотерапия 6
Плюсове на мезотерапия

Каква роля изпълнява хиалуронът в мезотерапията?

Както неведнъж споменахме дотук в текста, наред с всички ценни субстанции, в мезотерапията се прилага и хиалурон. Хиалуроновата киселина представлява много добра алтернатива не изключително за мезотерапията, но и за разнообразни манипулации в разкрасителната козметична индустрия. Съществуват множесво причини за това. За начало, хиалуронът е напълно естествена съставка, която се образува от организма ни в нормално състояние. А съшо киселината разполага с съществени качества за задържане на хидратацията на кожата, подсилване на еластичността ѝ и бавене на застаряването. Припомнете си принципните особености на хиалуроновото вещество, правещи нейното използване в мезотерапията толкова полезно за всички:

1. Безвредна за клиентите – хиалуроновата киселинна субстанция се явява вещество, която се образува в организма ни. Това прави поставянето ѝ през мезотерапията категорично безобидно. Киселината се абсорбира много безпрепятствено от тялото и не води до никакви големи алергични състояния или други странични ефекти. По каква причина е хубаво за нас инжектирането на хиалурон с мезотерапия или други козметични манипулации? Уви, с годините синтезът на хиалурон, за който ви разказахме, сериозно се забавя. Този факт пречи на общия вид, гъвкавостта и хидратацията на кожата. Придобиването на повече хиалуронова киселинна субстанция посредством мезотерапията помага за запазване на младежкия вид на кожата и справяне с различни проблеми на кожата.

2. Моментални и ефикасни следствия – използването на киселината с хиалурон в мезотерапията и разните козметични процедури води до моментални и ефикасни следствия за дадения човек спрямо положението на неговата кожа. Същите бързи и реални следствия се получават при разнообразни изпълнения на хиалуроновото вещество в такова направление. Ако се касае за цялостно подмладяване и освежаване на кожата, по-добрата ѝ хидратация или пък заличаване на различни видове бръчки, хиалуроновата киселинна субстанция ще бъде полезна. Точно тези особености на хиалуроновата киселина я правят толкова предпочитана и използвана в практиките по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с киселина с хиалурон ще ви гарантира бленуваните последствия и ще усъвършенства осезаемо състоянието и външния вид на всяка кожа.

3. Постигане на добрия ефект – следващо особено важно следствие на хиалуроновата киселинна субстанция, каращо я да бъде страшно идеална за мезотерапия и подобни козметични сеанси. Доброто действие на киселината с хиалурон по отношение на човешката кожа трае за осезаемо удължен период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След изтичането на споменатото време, без никаква опасност може да се направи още една техника по мезотерапия или която и да е друга козметична сесия с присъствие на киселина с хиалурон, за да се запази усиленият и хубав външен вид на кожата.

4. Лесно и безболезнено инжектиране – и не на последно място, процесът по вкарване на хиалуроновата киселина в организма е доста елементарен и едновременно с това без болка за нас. Обикновено той продължава от 10 до 15 минути. Макар и да се говори за мезотерапия, филъри за лице или други процедури с участието на хиалуронова киселинна субстанция, липсват сериозна болка или неприятно усеане за хората. Както разбрахте, единствено може да получите чувство за леко боцкане или чувство на затопляне на мястото. Тези усещание обаче отшумяват почти веднага след края на инжектирането.

С помощта на Мезотерапия ЕООД ще станете абсолютно сигурни за ефективността и безопасността на прилаганите сеанси по мезотерапия. Професионалистите ни са притежатели на доказани умения и богат опит в сферата, а използваните продукти за мезотерапията, са единствено с най-доброто качество. Изберете Мезотерапия ЕООД и ще се сдобиете с най-добри резултати относно добрия и качествен външен изглед на вашата кожа!

Филъри за лице

Филъри за скули

Ринопластика

Хиалуронова киселина

Ботокс

Ботокс цена

Филъри за устни

Хиалурон в устните

Почистване на лице

Видове мезотерапия 7
Видове мезотерапия
Типове мезотерапия 8
Типове мезотерапия
Намерете най-добрите оферти за мезотерапия 9
Намерете най-добрите оферти за мезотерапия

Има ли възможност от възникване на странични ефекти от мезотерапията?
Как е възникнала мезотерапията
На каква бройка процедури по мезотерапия трябва да разчитаме?
Основни въпроси относно мезотерапията
Вярно ли, че манипулациите по мезотерапия не се усещат?
Какви са противопоказанията за подлагане на мезотерапия?
Каква роля изпълнява хиалуронът в мезотерапията?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *