Хладилници – оригиналното и приложимото в намирането им.

В подбора на хладилни уреди за дома винаги се нуждаем сигурност, вещаеща, дълготрайно използване на хладилника, съвпадащо със стандартите на нашия бюджет . Доста тънък е мига, в който стигнем до купуване на хладилници – неизменна нужда от нашето ежедневие и начин на живот . Ще ви представим много интересни истини около зараждането на първите хладилници, ще ви представим същността на разнообразните асортименти и несъмнено , ще ви дадем съвет къде бихте могли да се спрете най-сигурните и пасващи ви модели хладилници.

Първият официално патентован хладилник

Шарл Тепие е френският учен , който за първи път разбрал за природата на втвърдяване на амоняка, но не узаконил правата на идеята и си отишъл от този свят в безкрайна неволя и нищета . След известен период от време неговото иновационно откритие било последвано от излизането на бял свят на сегашните хладилници. През 1834г. американският академик Джекъб Пъркинс изкарва първото законно право за изкуствено замразяване за появяването на компенсионно устройство работещо с етер, това е първообразът на домакински хладилници. Тази разновидност на уреда получавал енергия с ръчно задвижвана помпа, която охлаждала въздуха чрез обмен между две камери. В първите десетилетия на 20в. стартира и последователно всеобщо разпространение в домакинствата.

Изключително качествени хладилници 1
Изключително качествени хладилници

Любопитни факти от историята на хладилниците

Трудно и почти невъзможно е в наши дни да да си създадем представа за всекидневието без изобретяването на нашите добри домашни помагачи, наречени хладилници. Ако вникнем в историята в същност, ще установим , че това изобретение на човека , в този си вид, се появява относително скоро.

Помощник в подбора на хладилници

В страницата ни в интернет имате шанса безпроблемно да имате контрол над ценовата граница , също така и да конкретизирате търсенето конкретно за желания от вас производител или модел. Марките които излагаме са BOSCH, GORENJE, HANSA, HOTPOINT ARISTON, INDESIT, LG, LIBHERR, PANASONIC, SAMSUNG, SNAIGE, TEKA, WHIRLPOOL.

Правилното място за избор на хладилници

Техмарт е магазин, покриващ нуждите за цялостното поддържане на ведрината във вашият дом. Представя обширен асортимент на едра и дребна техника, инструменти и мебели за вътрешния дизайн и градината. Ще откриете разнообразие от разновидности на различни марки в ценови диапазони , съответстващи на всяко ниво и претенция. Асортимента на видове ще направи изборът . Ваша е свободната възможност да запазите своето време, нерви и усилия с идеално структурирания електронен магазин, разполагащ с квалифицирани служители, с които може да попитате всяка подробност и бърза и безплатна доставка до всяка точка на територията на страната.

Огромно разнообразие от хладилници 2
Огромно разнообразие от хладилници

Първоначалните уреди притежаващи наименованието „Хладилник“

През 18в. са навлезли методите на засиленото изпарение , а през 19в. за първи път се използва названието „хладилник“, загатнато от Томас Мур. С прогресивните процеси на еволюция на населението и технологичния иновационен взрив в тези години се заражда и необходимостта от охлаждане и поставяне на продуктите . Работните отношения на пренос на добит натурален лед от водните басейни се разширил до такива размери , че износът стига 25 млн. т. Появилият се за първи път образ на произвеждащ лед уред е представен 1862г. от Едмонд Кар под формата на машина , генерираща по 200кг. лед само за един час.

Зараждане на хладилниците

Нашите предшественци дори не са изпитвали необходимост от охлаждане на храната, а просто са я приемали директно след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Храненето е било първостепенно значим начин за оцеляване , ден за ден , а не сетивното наслаждение от изкуството на готвенето , което познаваме днес . Най-първичното хрумване за удължено и трайно запазване на храна била чрез съдове с вода, поставени във ветровита зона , обгърнати с мокра кърпа или изстудяващи се през нощта . По-нататък разбрали , че разтворени в течност точните соли поглъщат доста голямо количество топлинна енергия и започнали да ги вкарат в употреба за охлаждане на напитки . Най-древните подобия на термоизолирани приспособления , където се задържа температура по-ниска от тази на околната среда били дупки в зидовете на стаите или изровени в земната повърхност, покрити с клони и изпълнени със сняг или лед. В именията на някои императори имало предназначен отряд около сто служещи, осигуряващ грижата за изстудяването , като се започне яденето на масата и се стигне дори до мъртвото тяло на умрелия император .

Разнообразие от хладилници 3
Разнообразие от хладилници

Предложенията за хладилници в Техмарт

Задачата на Техмарт е да представя на клиента най-хубавите предложения за качество на нормални цени съответстващи на реалния стандарт . На тема хладилници, разполагаме с такива в няколко раздела – с долна камера, с горна камера, с една врата, сайд бай сайд, хладилни витрини и хладилници за вграждане. В три вида енергийни класа – А разцветки прилягащи на всяко естетическо виждане и обзавеждане на каквото и да е помещение.

Добре дошли да закупите вашият хладилник.

В магазина на фирмата разположен в град Перник или в електронното пространството. Прегледайте също , освен хладилници и какъвто и да е друг вид уреди или мебели за вашите домакинства и пространства като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Огромно разнообразие от хладилници 4
Огромно разнообразие от хладилници
Разгледайте хладилници 5
Разгледайте хладилници
Намерете най-добрите оферти за хладилници 6
Намерете най-добрите оферти за хладилници
Разнообразие от хладилници 7
Разнообразие от хладилници
Най-добрите оферти за хладилници 8
Най-добрите оферти за хладилници
Най-добрите оферти за хладилници 9
Най-добрите оферти за хладилници
Голямо разнообразие хладилници 10
Голямо разнообразие хладилници
Качествени хладилници 11
Качествени хладилници
Изключително добри хладилници 12
Изключително добри хладилници
Нашият каталог с  хладилници 13
Нашият каталог с хладилници
Най-добрите на пазара хладилници 14
Най-добрите на пазара хладилници

Първият официално патентован хладилник
Любопитни факти от историята на хладилниците
Помощник в подбора на хладилници
Правилното място за избор на хладилници
Първоначалните уреди притежаващи наименованието „Хладилник“
Зараждане на хладилниците
Предложенията за хладилници в Техмарт
Добре дошли да закупите вашият хладилник.

Вашият коментар