мезотерапия

Мезотерапия

На колко на брой процедури по мезотерапия трябва да разчитаме?

Обикновено процедурите по мезотерапия се групират в съвкупност от по 2-3 за лицето и от 4 до 10 за тялото . То е ясно, прецизното количество на мезотерапевтичните практики се обвързва основно от вашите индивидуални предпочитания и различия. Времевият диапазон относно всички манипулации по мезотерапия се движи в рамките на 3 седмици. След приключване на един сеанс по мезотерапия с предварително определените на брой сеанси, нов такъв се планира минимум след половин година. Спокойно обсъдете с медицинския специалист бройката на сесиите по мезотерапия и търсените крайни постижения. И изберете система за реализирането им, адекватна не само на вашия дневен план и взискателности, но и на необходимостите за функциониране на мезотерапията.

Мезотерапия – полезни съвети

Продължаваме с няколко препоръки за времената, в които ще се подлагате на мезотерапия. Те са свързани с това кое е необходмо и какво не трябва да се допуска преди и след мезотерапията, заедно с възможностите за повече удължаване на следствието от процедурите. Следват необходимите ни съвети към всички, доверили се на мезотерапията:

– само в кабинет на лекар – ето го първия и най-вероятно най-важен съвет, отнасящ се до мезотерапията, за който да внимавате. Мезотерапията е задължително да се практикува само и единствено в при лекари специалисти или професионални клиники. Не се подлъгвайте от приказки, че процедурата минава сравнително лесно и бързо. Все пак са важни здравословното ви състояние и красив външнен вид, и не трябва да ги пускате на случайни хора.

– колкото се може повече знания – не се страхувайте да задавате въпроси и да изискате колкото се може повече новини относно манипулацията по мезотерапия, която предстои да ви бъде сложена, и използваните в нея различни субстанции. Ако ви е известно всичко около процедурата, толкова по-добре за вас. Би било добре да попитате какви точно продукти ще ви бъдат сложени. Поискайте да знаете дали веществата са взети специално от производителите или официален негов представител, а също и какви са гаранциите за съставките им. В случаите, в които практиката по мезотерапия действително се реализира в съответствие с най-добрите модерни образци в сферата, въпросните специалисти не би трябвало да имат нещо против да отговорят максимално подробно на всички ваши въпроси.

– не се подвеждайте по цифрата за мезотерапията – ако все пак ви подхвърлят направа на мезотерапия на измамно ниска цена спрямо другите в сферата, замислете се дали рискът е оправдан. Лично ние ви съветваме да не приемате компромис с качествената манипулация по мезотерапия, тъй като това след това е възможно да доведе до формиране на нежелателни и още повече негативни следствия за вас и вашата кожа.

– тъкмо преди мезотерапията – знаем за някои субстанции, за които е важно да не се използват директно преди вършенето на техниката по мезотерапия. Под „тъкмо“ в контекста фиксираме едно денонощие по-рано от същинската активност. Кои точно са тези непрепоръчителнин за употреба течности? Такива биват аспирина и всички аналогични съдоразширяващи елементи, както и различен алкохол. Има случаи, в които приемането на подобни вещества преди мезотерапия може да доведе до противни последствия за вашето здраве.

– веднага след мезотерапията – след извършване на процедурата по мезотерапия, е нужно да внимавате за някои правила и смислени практики. В началото, часове след приключване на мезотерапията недейте да се гримирате. Изкъпването и съответно мокренето на работеното място пак не е препоръчително. Другата ни препоръка към вас е в сила за малко по-дълъг период от време, и по-конкретно два дни или четиресет и осем часа след завършване на технологията по мезотерапия. Внимавайте в посочения периос да не ходите на тренировки или правите интезивни физически упражнения , предизвикващи червени лицеви петна, но и да не ходите на всякакви горещи процедури сауна, парна баня.

– дарете си продължителни резултати – както вече казахме, придобиването на дълговременни реакции от дейността по мезотерапия основно се влияе от вашите собствени постъпки и практики. Удължаването на ефекта от мезотерапията е силно включено в спазването на точни диети, държането на тялото в добра форма и като цяло придържането към стремеж към здравословност. За повече информация в посока най-добрите съвети след завършването на манипулацията по мезотерапия, говорете с специалист по ваш избор.

мезотерапия 1
мезотерапия

Какви са рискованостите за излагане на мезотерапия?

Както при голяма част от всички сесии, за мезотерапията също така се знае за не твърде много противопоказания. Отнасят се фактически за частни случаи: бременни жени и кърмещи, страдащи от рак и усещащи системно сърцебиене или загуба на съзнание. При тези групи от хора не е ок доверяването на мезотерапията като манипулация. Разбира се, има и различни други положения, за които неотложно трябва да говорите с вашия медицински довереник. Точно такива са състояния на алергии или пък лекуване със съдоразширяващи препарати. При положение че сте в такива положения, доверете ги на медицинското лице, за да можете да изговорите дружно опциите и особеностите при възможно слагане на манипулация по мезотерапия.

мезотерапия 2
мезотерапия

Действително ли сесиите по мезотерапия не се усещат?

Да, манипулациите по мезотерапия изобщо не болят за клиентите. За да го разберете напълно , помислете какво фактически е същината на мезотерапията. Нищо и никаква инжекция, с помощта на която в тялото се поставят ефективни и нутриционни вещества разрешаващи най-често срещаните проблеми, касаещи кожата – от захабяване и увисване, до пъпки, петна и петнист тен. Затова наистина няма защо да се притеснявате. Практиката по мезотерапия въобще не не влияр на усещането на сериозна болка или нежелани усещания. Онова, което би могло да усетите, представлява нежно пробождане или парене на третираното място.

мезотерапия 3
мезотерапия

Откъде идва мезотерапията

Преди да се запознаем с повече информация за всеки плюс и характеристики на мезотерапията, ще ви сближим общо с началото на нейното зараждане и разрастване. Като практика мезотерапията е показана и вкарана в употреба най-рано през 1952 година от Мишел Пистор, виден тогава френски лекарски специалист. Факт е, че срещането на мезотерапията става случайно. При френския лекар пристига болен с астма , искащ спешна медицинска помощ. Точно в този момент обаче френският лекар не разполага с трябващите му инструменти. Поради тази причина френският медик трябва да импровизира, за да спаси ситуацията. Пистор вижда потрошена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и поставя съответния медикамент. Смутът му е огромен, когато болният не само се стабилизира, а и пристъпите му изчезват. След това френският лекар разказва за постижението си на Карно, който е негов колега. Двамата френски лекари правят няколко изследвания, със съдействието на които се ражда специализирани 4-милиметрови игли с терапевтична употреба впоследствие използващи се в процедурите по мезотерапия.

Необходими са над 30 години, преди мезотерапията изрично да бъде призната за техника на традиционните медицински схващания. Това е факт през 1987 г. заради Френската Медицинска Академия. Отначало мезотерапията е използвана най-често за лекуване на спортни контузии или проблеми от ревматоиден характер. С времето техниката открива своето приложение и в медицината за разкрасяване като способ за регенериране на нашата кожа, противопоставяне със загубата на коса, ограничаване на целулита, лишаване от прекалено много мазнини в зони с проблеми от нашите тела и т.н. Ефектът на мезотерапията и изключителният напредък, които дейността предлага на всички, мигновено разпространяват известността ѝ. За малко време известността излиза извън Франция и навлиза в най-различни страни в Европа. Постепенно стигаме до днес, когато вече мезотерапията е редовно използвана практика за обновяване състоянието на кожата по цял свят. Сигурните безспорни плюсове, отсъствието на болезненост и неприятни ефекти при тази технология, правят мезотерапията неделимо свързана с бъдещото развитие на разкрасителната медицина.

мезотерапия 4
мезотерапия

Съдържа ли се вероятност от оформяне на странични неприятности от мезотерапията?

Мезотерапията не носи възможност от оформяне на сериозни неприятни ефекти за клиентите. Всъщност манипулацията по мезотерапия се извършва с тънка и много фина игла, която изключва угрозата за забележими и стоящи дълго време наранявания на кожата. Да, понякога могат да се появят малки зачервени участъци, синини или повече зони на усещане на кожата в третираната зона. Е, става въпрос за съвсем краткотрайни ефекти, които напълно преминават едва за няколко дни. За непоносимост въобще не става дума, понеже в мезотерапията се използват хиалуронова киселина, необходими субстанции, които са абсолютно сигурни за човека и се приемат от него без никакъв проблем.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква роля има киселината с хиалурон в мезотерапията?

Както вече доказахме дотук в текста, съвместно с всички витамини и полезни вещества, в мезотерапията се използва и хиалуронова киселина. Тя се оказва особено подходящ избор не изолирано за мезотерапията, по същия начин и за разнообразни други процедури в индустрията на козметиката. Причините за това са няколко. За начало, хиалуроновото вещество е изцяло естествена субстанция, която се синтезира от организма ни в нормално състояние. На всичкото отгоре въпросната се състои от отлични особености за опазване на кожното овлажняване, засилване на нейната еластичност и затрудняване на неизбежното остаряване. Предлагаме ви основните предимства на хиалуроновата киселинна субстанция, които правят нейното ползване в мезотерапията така успешно за всеки човек:

1. Не е опасна за никого – хиалуроновата киселина представлява киселина, образуваща се в нашето тяло. Това прави нейното поставяне чрез мезотерапията напълно без никаква опасност. Тя се абсорбира необикновено безпроблемно от нашето тяло и не предизвиква никакви големи състояния на алергии или нежелание ефекти. По каква причина реално е хубаво за всеки човек вкарването на киселина с хиалурон с мезотерапия или други медицински процедури? Истината е, че с напредване на възрастта синтезът на хиалуронова киселина, за който ви разказахме, силно се редуцира. Така оказва негативен ефект върху общия вид, разтегливостта и хидратацията на кожата. Добиването на още количества киселина с хиалурон със съдействието на мезотерапията помага за опазване на младежките качества на кожата и изличаване на най-различни кожни проблеми.

2. Видими и ефективни резултати – слагането на хиалуроновата киселина в мезотерапията и другите козметични сеанси резултира в навременни и полезни последици за дадения човек спрямо външността на всяка кожа. Тези моментални и ефективни следствия се случват при разнообразни поставяния на хиалуроновата киселина в това направление. Без значение дали се касае за пълноценно подобряване на кожата, по-качественото ѝ овлажняване или пък отстраняване на всякакви бръчици, киселината с хиалурон ще бъде полезна. Споменатите специфики на хиалуронът я правят толкова предпочитана и употребявана в манипулациите по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с хиалуроново вещество ще ви достави бленуваните последствия и ще поднови видимо състоянието и външния вид на вашата кожа.

3. Пазене на качествените резултати – следващо категорично ценно качество на хиалуронът, правещо я да бъде безспорно идеална за мезотерапия и различни козметични практики. Позитивното действие на хиалуроновата киселинна субстанция по кожата на човека е с трайност за осезаемо дълъг период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След изтичането на споменатото време, без никакъв проблем може да се реализира допълнителна процедура по мезотерапия или всяка друга козметична практика със съдържание на киселина с хиалурон, за да се укрепи здравият и хубав външен изглед на кожата.

4. Просто и неусетно инжектиране – и за финал, процесът по въвеждане на киселината с хиалурон в тялото ни е твърде лек и едновремнно без болезненост за човек. В повечето ситуации той продължава за 15-ина минути. Макар и да се има предвид мезотерапия, филъри за бръчки по лицето или всякакви сесии с участието на киселина с хиалурон, не се наблюдават сериозни болки или нежелани усещания за човек. Както вече казахме, по изключение може да почувствате боцкане или чувство на затопляне на съответното място. Тези последствия , естествено, заглъхват бързо след спирането на сеанса.

С помощта на Аестетика клиник можете да бъдете категорично спокойни за ефективността и безопасността на прилаганите манипулации по мезотерапия. Нашите специалисти са с доказана квалификация и богат опит в тази област, а използваните изделия за мезотерапията, са само на най-високо ниво. Елате в Аестетика клиник и ще се сдобиете с най-добри последствия относно красивия и здрав външен вид!

Мезотерапия
На колко на брой процедури по мезотерапия трябва да разчитаме?
Мезотерапия – полезни съвети
Какви са рискованостите за излагане на мезотерапия?
Действително ли сесиите по мезотерапия не се усещат?
Откъде идва мезотерапията
Съдържа ли се вероятност от оформяне на странични неприятности от мезотерапията?
Каква роля има киселината с хиалурон в мезотерапията?